(Version française en bas de page)
Unsurprisingly, fish has always been an important part of Antibes. During the Roman Empire, Antipolis was a place renown for the preparation of brine. The reputation of its “garum” was excellent. This sauce made of fermented fish was extremely popular in those times. That’s certainly true, nevertheless I would rather enjoy a sea bream fillet at L’Altro!
Indeed, Antibes is the perfect place to enjoy delicious fish. Many restaurants have a wide range of fish in their menu and if you like cooking, you will certainly find some sea bream ("daurade") or bass ("bar") at the “Marché Provençal”. These two species are the most caught around Antibes. They can be found near the shore almost all year round and are very tasty.
***
Le poisson à Antibes, c'est important! Déjà sous l'empire romain, Antipolis était renommée pour la fabrication de la saumure. Son "garum" était réputé excellent. C'était une sauce faite de poisson fermenté, très appréciée à l'Antiquité. En ce qui me concerne, je préfère toutefois savourer un bon filet de daurade à l'Altro!
En effet, Antibes est l'endroit idéal pour déguster du poisson. La plupart des restaurants proposent un large choix de poisson sur leur menu et si vous voulez cuisiner, vous trouverez sans aucun doute une belle daurade ou un bar au Marché Provençal. Ces deux espèces sont les plus pêchées à Antibes. On les trouve près du rivage presque toute l'année et leur chair est très savoureuse.